Tag:

爱上海XVD

Penélope House / Alexandro Velázquez Moreno

first_imgArchDaily Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Ciudad de Mexico, Mexico Penélope House / Alexandro Velázquez Moreno Manufacturers: Comex, Construlita, HelvexSave this picture!© Onnis LuqueRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesWoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. This project abandons ‘formal’ concepts.  It searches for a haptic world, where the corporeal/spatial connection is revalued, thus granting all hierarchy to perception. The project focuses on the interaction of experiences where materialization tries to integrate itself into all spatial references, into memory and imagination, stimulating the construction of another form of dwelling. Ideas that obey an operative principle and a design strategy that gives distinct meanings, bringing psychological dimensions into play and opening the possibility of connecting with the power of intuitive association between all parts of the project. The similarities between cause and effect are recalled by the sensorial multiplicity that all architecture should be obliged to provide; instruments that relate time and space.Save this picture!© Onnis LuqueThe house is energised by separating the functions into isolated volumes, operating in a correlation of parts that are linked by the freedom given to the circulations, these being confined and grouped in a central element whose hermeticism compels one’s sight to escape towards the horizon through a great hole that divides the core. Save this picture!Plan -4.65Save this picture!Plan -1.50Save this picture!Plan 0.0Save this picture!Plan +0.95The vegetation aggravates the senses since it consciously traverses and penetrates the house, opening out on the slope on the central part of the land. A ‘detoxification’ is made, with a barrier of trees that blocks the inside from everything on the street. The empty spaces create horizontal and vertical extensions that challenge the scale and proportion according to what is really important: the human body. Taking on responsibility of new ecological issues, we have incorporated bioclimatic strategies into the project that have permitted energy saving. Save this picture!© Onnis LuqueIn doing so, we have optimized solar energy and have thus avoided loss of heat, achieving a balance between heating and cooling, reaching high levels of comfort. Both positions and volumetric dimensions were involved in these analyses, evaluations and results and even the ranges for the openings of each bay were defined based on the maximum and minimum angles of the solar incidence corresponding to each season of the year. The movement of bodies obeys the calculation of hourly temperatures and levels of wellbeing, especially for winter. From here, the patios and upper terraces are created, displacements that also have another benefit of avoiding being invasive on the side and rear proximities, freeing up space between dividing walls.Save this picture!© Onnis LuqueProject gallerySee allShow lessEstonian Pavilion at the 2018 Venice Biennale Will Investigate the Concept of the “W…Architecture News360° Renders: An Introductory Guide for ArchitectsArchitecture News Share “COPY” Architects: Alexandro Velázquez Moreno Area Area of this architecture project Mexico 2016 Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874141/penelope-house-alexandro-velazquez-moreno Clipboard CopyAbout this officeAlexandro Velázquez MorenoOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMexico CityMexicoPublished on September 02, 2017Cite: “Penélope House / Alexandro Velázquez Moreno” [Casa Penélope / Alexandro Velázquez Moreno] 02 Sep 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?建筑是时间和空间的见证 Casa Penélope / Alexandro Velázquez Moreno是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  280 m² Year Completion year of this architecture project Penélope House / Alexandro Velázquez MorenoSave this projectSavePenélope House / Alexandro Velázquez Moreno ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/874141/penelope-house-alexandro-velazquez-moreno Clipboard Houses Year:  “COPY” Save this picture!© Onnis Luque+ 31 Sharelast_img read more