Tag:

爱上海OIA

Zellwegerpark Uster / Herzog & de Meuron

first_img 2015 Year:  “COPY” Zellwegerpark Uster / Herzog & de Meuron Zellwegerpark Uster / Herzog & de MeuronSave this projectSaveZellwegerpark Uster / Herzog & de Meuron 2015 Area:  6400 m² Area:  6400 m² Year Completion year of this architecture project Mixed Use Architecture “COPY” Year:  photographs:  Erica OvermeerPhotographs:  Erica OvermeerArtist Collaboration:Erik SteinbrecherConstruction Management:B+P Baurealisation AGElectrical Engineering:Pro EngineeringHvac Engineering:Waldhauser + Hermann AGLandscape Design:Hager Partner AGPlumbing Engineering:BLM-HaustechnikStructural Engineering:Schnetzer PuskasCost Consultant:B+P Baurealisation AGAcoustics:Martin Lienhard BauBuilding Physics:Zimmermann + Leuthe GmbHGeotechnical Consultant:Sieber Cassina + Partner AGBat Consultant:Hans-Peter StutzEcologist:Ver OekSite Area:4400 sqmArchitect In Charge:Jacques Herzog, Pierre de Meuron, Christine BinswangerAssociate, Project Director:Michael FischerAssociate, Project Managers:Alexander FranzProject Manager:Salomé GutscherProject Team:Nathalie Birkhäuser, Alen Guberinic, Emmanuel Guilloux, Vasilis Kalisperakis, Beatus Kopp, Aron Lorincz, Christian Schmitt, Eric Stutz, André Vergueiro, Miriam Waltz, Christoph Wassmann, Romy WeberCity:UsterCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Erica OvermeerText description provided by the architects. Zellweger Park, a former industrial site in Uster, Switzerland, has been converted into a mixed-use neighborhood featuring high-quality architecture and contemporary art. Within this framework, Herzog & de Meuron have completed a building containing 32 apartments in the mid-range price segment. It is adjacent to the administrative headquarters and showroom pavilion of Zellweger Luwa, designed in the 1960s by the Swiss architect Roland Rohn.Save this picture!© Erica OvermeerThe eight-story cube is situated in the middle of the park on the shores of the Herterweiher. It stands at an angle to the neighboring buildings to maximize the orientation toward the sun. The apartments, with a square ground plan, are placed in the corners one above the other, affording views in two directions of Uster Castle, the Herterweiher pond, Lake Greifensee and the Alps. The building as a whole seems to be hovering above the level of the public park, ensuring privacy for the ground floor tenants.Save this picture!© Erica OvermeerThe circulation typology in this building provides a great measure of privacy and vibrant contact with the natural surroundings. The apartments are each accessed individually through two lifts in middle of the building, which has no shared hallways. The staircases are placed outside at the four corners of the building in combination with spacious balconies, linking each apartment directly to the park. These round towers are each positioned differently to maximize both sunlight and discretion for tenants. When they come from the park, they can use the stairwell to access their apartments via the balconies: large, crescent-shaped loggias, fitted with curtains, like an additional room, with railings consisting of white wooden picket fences created by the artist Erik Steinbrecher.Save this picture!© Erica OvermeerThe façade, a concrete grid throughout, was poured using the most inexpensive formwork. The expression of the concrete is raw and mistakes were corrected only if technically necessary. The windows of aluminum and wood allow considerable sunlight into the deep apartments and afford magnificent views of the old trees and the neighboring buildings across the pond and into the park. Despite energy efficiency codes, it was possible to insert large picture windows because the building is a cube and as such very compact.Save this picture!© Erica OvermeerThe spaciousness of the apartments is generated by an open floor plan with a flowing sequence of spaces; there are no halls inside the apartments either. All of the rooms are accessed from the centrally located open kitchen. There are two types of apartments with 4 1⁄2 and 5 1⁄2 rooms respectively.Save this picture!© Erica OvermeerThe interior walls of concrete or masonry are all loadbearing. Time-tested, high-quality materials typically available in Switzerland have been used throughout: Forster kitchens, strip flooring, white painted stucco walls, and fair-faced concrete ceilings. The bathrooms are tiled. The sturdy shell of the building, the solid fittings and the down-to-earth detailing resonate with the character of the former industrial site.Project gallerySee allShow lessProject locationAddress:Uster, SwitzerlandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/774622/zellwegerpark-uster-herzog-and-de-meuron Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/774622/zellwegerpark-uster-herzog-and-de-meuron Clipboard Save this picture!© Erica Overmeer+ 7 Share Projects ArchDaily Photographs Architects: Herzog & de Meuron Area Area of this architecture project Switzerland CopyAbout this officeHerzog & de MeuronOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingApartmentsCommercial ArchitectureRetailShowroomUsterSwitzerlandPublished on October 04, 2015Cite: “Zellwegerpark Uster / Herzog & de Meuron” 04 Oct 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?乌斯特市Zellweger 公园社区 / Herzog & de Meuron是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyMixed Use Architecture, Apartments, Showroom•Uster, Switzerlandlast_img read more