Tag:

爱上海JXV

DCS House / Giuseppe Gurrieri + Valentina Giampiccolo

first_img Area:  400 m² Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/563717/dcs-house-giuseppe-gurrieri-valentina-giampiccolo Clipboard Year:  ArchDaily “COPY” Architects: Giuseppe Gurrieri, Valentina Giampiccolo Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/563717/dcs-house-giuseppe-gurrieri-valentina-giampiccolo Clipboard Photographs 2014 CopyHouses, Renovation•Ragusa, Italy DCS House / Giuseppe Gurrieri + Valentina GiampiccoloSave this projectSaveDCS House / Giuseppe Gurrieri + Valentina Giampiccolo Houses Italy Projects “COPY” 2014 Save this picture!© Filippo Poli+ 34 Share DCS House / Giuseppe Gurrieri + Valentina Giampiccolo photographs:  Filippo PoliPhotographs:  Filippo PoliDesign Team:Valentina Occhipinti, Dario Gulino, Giulia FilettiContractor:Angelo FerraroStructural Consultant:Salvatore Campo, Giancarlo Dimartino, Alessandro InfantinoCity:RagusaCountry:ItalyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Filippo PoliRecommended ProductsPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BrickworkPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsFretwork Facade PanelWoodEGGERTimberText description provided by the architects. The closely-knit urban fabric of the upper section of the oldest part of Ragusa has a clear 19th-century feel, with longitudinal streets running parallel at different levels, following the natural slope of the land and tied together by a criss-cross of steps.Save this picture!© Filippo PoliThe current sequence of buildings is the result of combining or subdividing properties and sometimes even modifying the old connections between levels, which once tended to be divided between the ground floor production areas and the upper floor lodgings.Save this picture!© Filippo PoliOur project is about the renovation of a portion of the fabric originally used for the production and sale of the traditional cheese. Over the years, the building has been transformed and modified several times.Save this picture!First Floor PlanSave this picture!Second Floor PlanThe solution adopted was to create a central courtyard by removing a volume from the section of the building.Such a decision reduces the living space but brings considerable benefits and allows an optimal reorganization of the spaces, making the new void the heart of the building.Save this picture!© Filippo PoliAfter the renovation, each room faces the new courtyard on the southern side; the house is closed on itself, ensuring more privacy and distance from the neighborhood.Save this picture!© Filippo PoliThanks to the natural ventilation, the courtyard acts as a chimney and  contributes to the power performance of the entire building. The new courtyard, and the arrangements of the vertical connections with the north acts like a buffer between the façade (more cold and damp in the winter) and the main spaces.Save this picture!AxonometricThe courtyard, that became the new entrance of the house, crystallizes an attitude that sees rigorous composition as the best way to combine conservation and innovation. After all, a courtyard is an element taken from a well-established building tradition.Save this picture!© Filippo PoliThe interiors are marked by a careful balance between the re-use of traditional materials and contemporary elements such as interior doors, fencing and tiles that were removed and reassembled in a modern atmosphere.Save this picture!© Filippo PoliThe original tanks used for the brine cheese and located in the basement, are re-used as cisterns where rainwater gathered and is also used  for  the sanitary system and irrigation the  plants of the courtyard.Save this picture!© Filippo PoliProject gallerySee allShow lessRIBA ARHITEKTI Creates Ceramic Mosaic for ETI ShowroomArchitecture NewsAustralian Institute of Architects Announce 2014 National AwardsArchitecture News Share Year:  CopyAbout this officeGiuseppe GurrieriOfficeFollowValentina GiampiccoloOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationRagusaHousesRefurbishmentRenovationItalyPublished on November 07, 2014Cite: “DCS House / Giuseppe Gurrieri + Valentina Giampiccolo” 07 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more